שאלת היום שאחרי נגיף הקורונה

19/04/24

שאלת "היום שאחרי" נגיף הקורונה: האם פגישות, כנסים ודיונים יחזרו למרחב הפרונטלי שאנו כמהים אליו, או יישארו בזירה המקוונת והטכנולוגית?

כמיהה לאנרגיה אנושית ולמפגשים הומי אדם: כיצד ייראה היום שאחרי הקורונה?

רבים עוסקים בשאלה "מה יביא איתו היום שאחרי הקורונה" ותוהים עד כמה השתנו חיינו במהלך השנה האחרונה כתוצאה מהתפרצות הנגיף. שוק העבודה היה בין הראשונים שנאלץ להסתגל למשבר, וכפועל יוצא מכך מצא פתרון לריחוק החברתי כאשר עבר (בהתאם למתאפשר) למתכונת מקוונת ולעבודה מרחוק. כעת, עולה השאלה האם פגישות, דיונים, כנסים ואירועים ימשיכו להתקיים מרחוק או שנחזור לאשר למפגשים פרונטליים אליהם היינו רגילים, ואם כך הדבר- האם מדובר באופציה הטובה והיעילה ביותר עבורנו?

מקומות עבודה רבים בישראל מצאו בפרוץ התפשטות הנגיף כמעין הזדמנות להאיץ תהליכים טכנולוגיים, והצליחו לנצל את המומנטום הנכון כדי לסגל לעצמם הרגלים חדשים. חלק ממקומות עבודה שיפרו וייעלו את תהליכי העבודה שלהם, ועובדים רבים אכן העידו כי מקום עבודתם הצליח לתפקד כשורה גם בעת המאתגרת הזו.

אחד מצרכי העבודה שנשאר לאורך כל הדרך ומקומות העבודה נדרשו למצוא עבורו פתרון רלוונטי הולם, הוא עריכת כנסים, דיונים ופגישות אשר להם חשיבות גבוהה בקרב עסקים וחברות רבות. אחת מהפלטפורמות הבולטות אשר היוותה את המענה האידיאלי לכך, היא אולם הכנסים הוירטוראליים של אקספו תל אביב (ועל כך יעידו אלפי המבקרים בשנה האחרונה- לבדוק מספר).

אותה פלטפורמה, אפשרה להמשיך לקיים אירועים, כנסים בינלאומיים, פגישות רבות משתתפים ודיונים חשובים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת במיוחד – גם בימי הקורונה המרוחקים, בהם נדרשנו להסתגר ולעבוד מרחוק. כך למעשה, ניתן הפתרון האולטימטיבי להמשך קיום הלך רוח העבודה והעסקים, וטושטשו במידה רבה תחושת המרחק הפיזי והסגר עליהם נדרשנו להקפיד.

וכעת, בימים בהם החלו החיסונים להתממש ונשמע כי יותר ויותר אנשים פונים להתחסן מתוך הרצון העז של כולנו לעבור את התקופה הזו ו"לשוב לחיים הרגילים שלנו" -עולה שאלת "היום שאחרי" ואליה מצטרפות תובנות חשובות במיוחד.

"כבני אדם אנו כמהים לחברה ולתקשורת בינאישית. מגיבים לתנועות ידיים ומבטים"

אחד מהדברים שבאמת היו לכולנו הקשים ביותר להכלה ולהסתגלות הוא אכן הריחוק החברתי שהצריך מכולנו את אימוץ שיחות הווידיאו והתצוגה המקוונת. על אף ההירתמות של רובנו, לא ניתן היה להתעלם מפערי הענק שבין פגישה באמצעות חלון קטנטן במסך המחשב, לבין האנרגיה של האינטראקציה והמימיקה האנושית החיונית כפי שהכרנו טרם התפרצות הנגיף.

לצד זאת, תהליך אימוץ הטכנולוגיה המקוונת והמתקדמת הביא אותנו ליעילות ואפקטיביות במישורים רבים בחיים. כמצוין, הבולט מבניהם הוא שוק העבודה ובהיבט זה ניכר כי הטכנולוגיה המתקדמת הובילה לנגישות רבה ומיטבית בכל הנוגע לנוכחות בפגישות, הדיונים, ההרצאות והכנסים הכרוכים בו. כאמור, דוגמה לכך היא פלטפורמת האולפן הווירטואלי של אקספו תל אביב, אשר היוותה במה לביצוע אותם דיונים חשובים וכנסים ברמה יעילה ומקצועית, הודות להתאמה בכל רמות הסאונד, התאורה, הזרמת הידע ואיכות השידור הגבוהה שבהחלט הצליחו לטשטש את המרחק הפיזי והחברתי ולגשר על הפער שבין אופי הפגישות והדיונים כפי שהכרנו טרם התפרצות הנגיף לבין כפי שהם כיום.

באשר לתשובה לשאלה ולתהיות הנוספות לה: כפי שאנו רואים זאת, אין להסתכל זאת כעל "אז אל מול היום" ולהחליט מה נכון. הנכון הוא דווקא לנצל את היתרונות הרבים שבסיפוח הטכנולוגיה המתקדמת הקיימת באשר למתכונת המקוונת, ולנסות לבצע אותה באופן פרונטלי ובדרך הכי אנושית, טבעית ויעילה שניתן, שהרי למפגשים אנרגטיים רבי משתתפים אין חלופה, נכון?

אקספו תל אביב שמחה להמשיך לאפשר לכל אותם תאגידים, חברות, עסקים ולקוחות, לקיים את הפגישות והדיונים החשובים בפלטפורמה המקוונת המתקדמת, זו המצליחה לשמור על האלמנטים האנושיים שכולנו זקוקים להם. האולפן הווירטואלי ממשיך למקסם, גם בימים אלה אך בהחלט גם למחרת הקורונה, את המפגשים הבינאישיים שלנו בדרך הקרובה ביותר לחיים שהכרנו מלפני התפרצות הנגיף לחיינו.

 

 

 

קראו עוד

אקספו תל אביב: המתחם היוקרתי שממשיך לארח כנסים ואירועים תחת מגבלות הקורונה!

למאמר המלא לחצו כאן

    רוצים להתייעץ? אנחנו כאן